Ik ben Mayke.

 


Mayke Uitman davies voor de inrichting van je huis

"Ik ben 43 jaar oud en geniet samen met mijn man en twee dochters van ons nieuwe huis in Pijnacker. Buiten mijn werk als interieurontwerper, besteed ik mijn vrije tijd aan het beleven van mooie momenten met mijn gezin en het bijpraten met vriendinnen. Onze ondeugende labradoodel Guus is ook een belangrijk deel van ons leven; hij houdt me gezelschap tijdens ontspannende wandelingen. Om mijn gedachten leeg te maken, loop ik graag hard.

Na 16 jaar ervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde interieurwinkels, heb ik zeven jaar geleden de stap gezet om als zelfstandig interieurontwerper te gaan werken. Hier is mijn liefde voor design ontstaan, waarbij vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid altijd centraal staan. Ik heb diverse interieuropleidingen gevolgd, zoals het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam en de Artemis academie in Amsterdam, maar de meeste waardevolle kennis heb ik in de praktijk opgedaan. 

Ik voel me elke dag dankbaar dat ik voor dit prachtige vak heb gekozen. Elk individu blijft me intrigeren, en elke klant is uniek met hun eigen smaak en specifieke interieurwensen. Door goed te observeren, te luisteren en de juiste vragen te stellen, leer ik jou kennen en begrijp ik wat bij jou past.

Met een team van vakmensen zetten we ons in om voor jouw huis een functioneel, creatief en verrassend interieur te creëren, met duurzaamheid en kwaliteit als leidraad. Het samenstellen van de perfecte kleur- en materiaalcombinaties is altijd een uitdaging waar ik me graag in vast bijt. Ik blijf net zo lang puzzelen totdat alles naadloos op zijn plaats valt en het advies perfect aansluit bij jou.

De reacties na het opleveren van een interieurontwerp? Die zijn onbetaalbaar! "

Interview Love your interior:

Binnenkijken in het huis van Mayke. We laten je graag kennis maken met onze LYI interieurstylisten. 

Dit keer gaan we langs bij LYI interieurstylist Mayke. Met haar bedrijf Mayke designs your interior verzorgt Mayke interieurontwerp en realisatie in de regio Zuid-Holland. We nemen een kijkje bij haar binnen want we zijn natuurlijk heel erg benieuwd hoe Mayke nou eigenlijk zelf woont! 

Facts

Stijl: Ik hou erg van de Scandinavische stijl vanwege zijn puurheid qua materialen en eenvoud. Maar ik ben dan wel geneigd om iets meer kleur toe te voegen. Daarnaast hou ik erg van een stijl die niet echt te vangen is. Dus een interieur wat met de jaren is ontstaan met vintage en designmeubels, veel persoonlijke items, mooie objecten, grote planten en kunst aan de muur. Waar lef getoond is en dingen bij elkaar zijn gezet die toevallig heel goed staan. Met een mix van kleuren, materialen en patronen.

Favoriete kleur: Ik hou heel erg van kleur. Ik vind het het leukste om niet voor de hand liggende combinaties te maken en deze toe te passen in het interieur. Een kleur op zich, als solitair is mooi maar meerdere kleuren samen kan ontzettend veel spanning geven en versterken. Mijn lievelingskleur is vergrijsd roze. Ik word ongelooflijk blij van mooie combinaties hiermee, zoals roze met oranje, roze met geel of roze met donker blauw.

Favoriete design item: Het mooiste design item vind ik toch wel de Lounge Chair van Charles en Ray Eames. Een prachtige klassieker die ook nog eens heel lekker zit. Deze fauteuil past in ieder interieur en maakt een inrichting wat mij betreft direct next level.

Favoriete behang: Ik werk graag met behang en pas het in bijna ieder interieurontwerp toe. Ik werk het liefst met het behang van Arte. Zij hebben zo’n mooie en bijzondere collectie. Met behang kun je effecten creëren die je met een andere wandbekleding nooit zult bereiken.

Favoriete plek in huis: Mijn favoriete plek in huis is mijn werkkamer. Ik heb daar een heel groot bureau, aan het raam waardoor ik van het uitzicht kan genieten en het heerlijk licht is.  Omringd door al mijn stalen en materialen voel ik me daar helemaal in mijn element. 

Ontwerp badkamer in pijnacker
ontwerp badkamer nieuwbouwwoning
inrichting badkamer pijnacker nieuwbouw

 

Vertel kort iets over jezelf.

Ik woon in Pijnacker samen met mijn man Michel en onze twee meiden van 11 en 14 jaar én onze hond en kat. We wonen nu alweer 6,5 jaar in een nieuwbouwhuis en waren vanaf het begin betrokken bij de bouw. Vanaf de bouwtekening moesten dus alle keuzes gemaakt worden.

Ik vind het heerlijk wonen hier, alles is lekker dichtbij, het is lekker kleinschalig.
Ons huis is vrij basic wat indeling betreft omdat het een nieuwbouw huis is. Ik heb het spannend gemaakt door kleurgebruik en met verschillende materialen te werken, o.a. mooi behang in verschillende structuren.


 

Omdat we destijds zelf mee konden denken, hebben we goed over de indeling na kunnen denken en daar ben ik nog steeds elke dag heel erg blij mee. Ook heel toekomstgericht (en dus duurzaam!); de kamers van de meiden zijn zodanig ingericht dat we daar nu makkelijk een jonge dameskamer van kunnen maken!
Verder is ons interieur ‘ontstaan’, er is van te voren niet heel erg over nagedacht. 

Wat doe je voor werk?

Ik werk nu zo’n 7 jaar zelfstandig als interieurontwerper en doe vrij diverse projecten, van nieuwsbouw tot (grote) verbouwingen.

Hoe ben je gestart?

Ik wist al snel dat ik in de interieurwereld werkzaam wilde zijn dus na mijn interieuropleiding heb ik aansluitend altijd gewerkt in interieurzaken in het hogere segment, zoals Hulshoff Wonen en Van Waay Interieurs.
Omdat ik me graag nog verder wilde ontwikkelingen heb ik ook nog een opleiding aan de Artemis academie in Amsterdam gedaan.

Mayke Designs your interior.

Zo’n twee jaar geleden besloot ik om me volledig te gaan richten op mijn eigen bedrijf Mayke designs your interior en heb mijn baan opgezegd. En daar heb ik geen dag spijt van, ik vind het ondernemerschap en mijn werk als interieurontwerper heerlijk! 

 

Wat vind je het leukste om te doen?

Het zelfstandig ondernemen! Ik ben best eigenwijs, wil het graag op mijn manier doen en zelf ook de merken bepalen waarmee ik werk. Ik kan nu mijn eigen tijd indelen en zelf bepalen welke projecten ik aanneem. Zo vind ik de grote projecten het leukst, het hele interieur ontwerpen van a t/m z. Dus niet alleen styling maar juist ook de uitvoering. Daar word ik het meest blij van, als ik alles kan doen!

Heb je nog dromen voor de toekomst?

Ik werk nu vanuit huis en en ook al vind ik mijn werkkamer een hele fijne plek, ik zou toch wel wat meer ruimte willen. Het liefst een eigen ruimte waar ik klanten kan ontvangen en interieurontwerpen kan presenteren. Ook zou ik heel graag willen samenwerken met iemand maar dé persoon met wie ik dat graag zou willen en waarvan ik weet dat het goed zou gaan heb ik helaas nog niet zo ver kunnen krijgen.


 

maatwerk kast in nieuwbouwhuis

Mayke is lid van: