persoon die een plantje vast heeft

Passie voor future proof interieurs, waar stijl en verantwoordelijkheid samenkomen.

Naast mijn passie voor interieur koester ik een diepe liefde voor de natuur. De wonderen van onze aarde en het leven in al zijn vormen fascineren me mateloos. De constatering dat we niet altijd even goed voor onze planeet zorgen, raakt me oprecht. Als we vasthouden aan het 'kopen, gebruiken en weggooien' principe, lopen we het risico dat onze kostbare natuurlijke bronnen uitgeput raken. Ik geloof dat onze generatie de verantwoordelijkheid heeft om hier verandering in te brengen.  

Gelukkig groeit het bewustzijn bij velen, en steeds meer mensen zoeken naar producten die op een circulaire manier worden vervaardigd, waarbij materialen hergebruikt en gerecycled worden. Mijn streven is om zoveel mogelijk te werken met duurzame materialen en producten, om zo min mogelijk belasting op onze planeet uit te oefenen. Of het nu gaat om meubels, verlichting of verf, ik geloof dat er altijd een 'groen' alternatief is. 

 

E- book Duurzaam droomhuis.

Zie jij door de bomen het bos niet meer als het gaat om duurzame keuzes maken tijdens je verbouwing of voor je interieur ? Ik heb een E-book geschreven, ontstaan vanuit de behoefte om helderheid te scheppen in de wereld van duurzaam verbouwen en inrichten.
 
Dit e-book biedt een helder overzicht van duurzame oplossingen en inspiratie voor jouw huis. Met praktische tips, inzichten en handige links naar diverse duurzame bedrijven en merken, helpt dit e-book je om bewuste keuzes te maken voor een duurzame en stijlvolle woning.  

Mooi interieur met Vitra schommmelstoen en oud kastje

 

Om te laten zien dat duurzame merken verre van sober, saai of eentonig zijn, heb ik een selectie gemaakt van merken die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen en tevens prachtige, hoogwaardige producten creëren. Hiermee wil ik aantonen dat verantwoordelijkheid voor onze aarde hand in hand kan gaan met stijl en schoonheid. 

Vestingh

Vestingh verkoopt enkel de beste hoogwaardige kwaliteitsverven en zijn dealer van verschillende top merken, waaronder Little Green, Farrow& Ball en Sikkens. Daarnaast hebben zij  twee succesvolle eigen labels: LAB en VESTINGH PAINT.

LAB PAINT is een ecologische en duurzame verflijn, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

Wat ook mooi mee genomen is bij het gebruik van deze verf, is dat bij elke 5 liter verkochte LAB PAINT ze 1 persoon op duurzame wijze kunnen voorzien van zuiver drinkwater. Zo draagt iedere aankoop van een blik LAB PAINT bij aan een mooiere wereld: bij je thuis de verf, waar het nodig is schoon drinkwater. 

De Ploeg gordijnstoffen en meubelstoffen

De Ploeg

Gordijnstoffen zijn ontworpen om bij te dragen aan een goede leef- en werkomgeving. Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand. In antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten heeft de Ploeg nieuw in de collectie: Return, gordijnen van materiaal dat volledig kan worden hergebruikt. Return zorgt voor vermindering van afval en besparing van grondstoffen. Het is volledig Cradle to cradle.

De Ploeg heeft daarnaast al zijn stoffen geclassificeerd met een greencode, bedoeld om kwaliteiten onderling te kunnen vergelijken en om (verbeter)doelen te formuleren t.b.v. productontwikkeling zodat weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden door ons en onze klanten. Ook hergebruikt de Ploeg al zijn knipafval. Zij maken daar, samen met  de ontwerpster Diana van Dongen,  tassen, sleeves, poefjes en sieraden van onder de merknaam Koda Amsterdam

Leolux

Leolux werkt al sinds de jaren tachtig aan een schonere productiewijze. Omdat ze hun carbon footprint steeds verder terugdringen en goed letten op de productiewijze en de materialen die ze inzetten, durven ze de stelling aan dat hun designmeubelen een minimale belasting voor het milieu vormen. Daarbij voorziet Leolux op dit moment al voor 67% in haar eigen energiebehoefte door zonnepanelen en het gebruik van bodemwarmte.

Zij streven naar een volledig energie-neutrale productiewijze op afzienbare termijn. De “blue economy” is daarbij hun stip op de horizon. Dat duurzaamheid ook staat voor de lange levensduur van hun producten, dat spreekt voor zich. Elk Leolux meubel is gemaakt voor een lang leven. En na jaren van woonplezier, geeft een herstoffering ze een tweede leven. Lees hier meer over Leolux en hun duurzame projecten.

Hay

Het Deense merk HAY richt zich op het ontwikkelen van duurzame producten die onze impact op het milieu minimaliseren. ”Wij optimaliseren het gebruik van duurzame materialen zoals gerecyclede materialen, FSC-gecertificeerd hout en lak op waterbasis, met een groeiend aantal eco-gecertificeerde producten. Wij hanteren strenge wettelijke eisen en het merendeel van onze producten wordt getest om te voldoen aan internationale normen voor sterkte, duurzaamheid en veiligheid.”
HAY heeft altijd geloofd dat een goed ontwerp ieders recht is. Daarom hebben de medeoprichters en Creative Directors Mette en Rolf Hay zich er vanaf het allereerste begin op toegelegd om samen te werken met de beste ontwerpers van hun generatie van over de hele wereld. Dit om producten van hoge kwaliteit te creëren die toegankelijk zijn voor een breed publiek. 

Marmoleum vloer

Forbo

Een van de bekendste en meest gebruikte producten van Forbo is Marmoleum. Marmoleum van Forbo Flooring is door de universiteit van Leiden uitgeroepen tot duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Marmoleum is zeer slijtvast en kent een lange levensduur. Wat veel mensen niet weten is dat Marmoleum ook een natuurproduct is (97%) gemaakt van lijnzaadolie, hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Alleen de pigmenten en lak zijn niet van natuurlijke oorsprong. Daarnaast is 67% van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig. Biomassa is afkomstig van natuurlijke & hernieuwbare grondstoffen zoals hout, lijnzaadolie of jute. Er is geen sprake van uitputting van deze grondstoffen, ze groeien makkelijk weer terug. 
Marmoleum wordt gemaakt van hernieuwbare & natuurlijke grondstoffen. Deze grondstoffen onttrekken CO2 uit de lucht om te kunnen groeien. Daarnaast is het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie van Marmoleum enorm gereduceerd. Forbo produceert daardoor een CO2 neutrale vloer.   
Naast dat het marmoleum dus een hele duurzame keuze is, is het ook nog eens heel erg mooi product om te zien. Tegenwoordig wordt marmoleum daarom steeds meer toegepast bij mensen thuis en niet meer alleen in scholen of kantoren.